Vernieuwd

smaple image

Elke dag gratis een nieuw recept of leuk idee voor de kinderen!

Door de coronacrisis zitten we ineens 24 uur per dag met elkaar in huis. De scholen zijn dicht en dan willen kinderen thuis ook wat nieuws leren en actie hebben. We beseffen maar al te goed dat ouders of verzorgers nu graag wat extra ondersteuning kunnen gebruiken.
Op www.lekkerfitopschool.nl/thuis vind je elke dag het gratis recept of de leuke tip voor de kinderen.

Meer informatie
smaple image

Profiteer nu nog van de intekenprijs

Zoals u gewend bent van ons kiezen we elk jaar een thema om de Basisagenda nog leuker te maken voor de leerlingen. Deze keer staat de Basisagenda in het teken van LekkerFit!

Want wat we zeker tijdens deze corona crisis hebben geleerd is dat het ontzettend belangrijk is om kinderen nog meer bewust te maken van het belang van gezonde voeding, beweging en een gezonde levensstijl.

Meer informatie

Populair

Lekker Fit!

Lekker Fit! het lespakket voor een gezonde leefstijl. Lekker Fit! maakt basisschoolleerlingen op een leuke en leerzame manier vertrouwd met de voordelen van een gezonde leefstijl.

Lees meer

Volwassen worden lespakket

Jonge mensen moeten zich bewust zijn van de veranderingen die hun lichaam doormaakt tijdens de puberteit. Maar vooral aan het begin van deze overgang van kind naar volwassene varieert de voorkennis over veranderingen in het lichaam tijdens de puberteit sterk van leerling tot leerling.

De voorlichtingsles biedt materiaal dat is afgestemd op de behoeften van leerlingen die aan het begin van de puberteit zijn. Speciale aandacht gaat uit naar de fysieke veranderingen bij meisjes waar de eerste veranderingen al reeds beginnen.

Een solide basiskennis en begrip van de natuurlijke verandering tijdens de puberteit dragen bij aan een positief lichaamsgevoel en zijn ook een belangrijke voorwaarde voor bewust, preventief gedrag om de gezondheid en zelfbepaalde psychoseksuele ontwikkeling te behouden.

Het gratis en voor de leeftijd geschikte lesmateriaal voor de seksuele voorlichtingsles is gericht op leraren van alle schooltypen en vakken waarin seksuele voorlichting in het leerplan staat.

De materialen vormen een basiskennis voor leerlingen in groep 8 van de basisschool en in de eerste twee klassen van het voortgezet onderwijs. Naast het lesmateriaal bevat deze website ook een korte inleiding tot richtlijnen en tips over voorbereiding en implementatie. Deze zijn bedoeld om educatieve instructies succesvol en aangepast aan de leeftijd te maken.

Het lespakket is speciaal bedoeld voor de Nederlandse markt en kan daarom ook alleen aangevraagd worden door instanties in Nederland

Lees meer

Het gezonde leefstijlspel

Maak dagelijks gezonde keuzes in je eigen wijk.

Geschikt voor iedereen die met ouders werkt van kinderen in de leeftijd 0-12 jaar. 

Lees meer

De Basisagenda 2020-2021

De Basisagenda 2020-2021 is dé agenda voor leerlingen in groep 7 en 8 van het basisonderwijs. De agenda ontleent zijn kracht aan zijn educatieve karakter, overzichtelijkheid én betaalbaarheid. Leren werken met een agenda?

Lees meer